• Header 1
    Din guide til 100% gratis oplevelser i Danmark
  • Header 2
    I Danmark er jeg født.
  • Kennedyparken
    her vil jeg opleve

Ishøj Dyrepark

Landsdel: Storkøbenhavn

Ishøj Dyrepark

Sig goddag til dyrene
En tur ud i Ishøjs grønne natur går naturligt gennem Ishøj Dyrepark ved Tranegilde. Der finder man får, wallisergeder, muffloner og skotsk højlandskvæg. Parkområdet har engang hørt ind under de kongelige vildtbaner. I udkanten af dyreparken mod vest står en vildtbanesten, et fredet nationalt mindesmærke, som blev sat af Christian VII i 1775 til markering af kongens eneret på jagten.
En skov, der skærmer mod motorvejen, og beplantningerne langs med stierne, lader naturens farvespil udfolde sig på alle årstider og er en pragtfuld ramme om dyrene, som trives i store indhegninger. En rigtig lille oase.
Ved indgangen til dyreparken står en flot, rød kinesisk-inspireret portal, som har en helt særlig historie. Den blev fremstillet til en verdensudstilling i København i 1888 og placeret ved Tivolis indgang, hvor den stod i mange år. Da den blev udskiftet i 30’erne, kom den til Jægerkroen ved Ishøj Strand.
I 1935, da den nye landevej mellem København og Køge kom til at gå bag om krobygningen, blev portalen opstillet som blikfang ved vejen. Kroen brændte i 1975, og Ishøj Kommune overtog portalen. Nu er den restaureret og sat ud i det grønne på stolper af pommersk fyr. Et stykke historisk design.

Ishøj Dyrepark
Brentevej
2635 Ishøj
www.ishoj.dk

Efterlad en kommentar

Venligst login for at efterlade en kommentar.